CANNE DELLA BATTAGLIA

2017

VALORIZATION OF THE ARCHAEOLOGICAL PARK OF “CANNE DELLA BATTAGLIA” AND ANTIQUARIUM

The lighting project involved the enhancement of the boundary walls of the archaeological site The Citadel, the pedestrian entrance path to the Antiquarium and the new lighting system of the Antiquarium itself.

The internal and external lighting systems are managed by our Digilux® VM 3000 proprietary system. System that allows the integration of several installations.

THE LIGHTING SYSTEM OF THE CITADEL: The new lighting system softly and uniformly highlights the remains of the walls of the Citadel and part of the Castle, allowing an architectural perception, of volumes and not just simply visual.

The system was created by installing dimmers with a RGBW 45W LED source, capable not only of adjusting and blending the light emission (as in a stage setting), but also of “shaping” it within defined limits of the geometry of the element or elements to be illuminated.

A system capable of guaranteeing soft lighting, shaded where necessary and uniform with varying distance of installation of lighting fixtures.

The RGB becomes a temporary tool for further enhancement and communication during special events.

Image Gallery